Urban jungle

Net als bij elke hobby moet je ergens beginnen. Een ‘urban jungle’ heb je niet in een dag bij elkaar gespaard. Maar hoe weet je of zo veel kamerplanten wel iets voor jou zijn? In dit blog lees je dé tips om met jouw urban jungle te beginnen!


Tips voor urban jungle beginners

Beginnen jij net aan jouw planten avontuur? Dan hebben wij voor jou de volgende tips! Onderaan dit blog laten we onze aanbevolen kamerplanten voor beginners zien uit onze shop!

 1. Begin makkelijk

  Deze ligt misschien voor de hand, maar op een aantal planten kun je je verkijken op de zorg die soms nodig is. Kamerplanten die makkelijk zijn in onderhoud op korte termijn, kunnen veeleisend zijn op de langere termijn. Lees je goed in over de verzorging van jouw nieuwe planten! Wil je helemaal gemakkelijk doen? Kijk dan eens naar een Sansevieria, geloof ons; (bijna) niet dood te krijgen.

 2. Begin klein

  Als je het als een hobby wilt zien, is dit heel simpel: Ga niet te veel geld uitgeven aan veel of hele dure planten. Je kunt namelijk na een tijdje de conclusie trekken dat jij niet in de wieg bent gelegd voor het ‘planten-ouderschap’. Begin met wat kleinere plantjes die gemakkelijk te verzorgen zijn. In veel gevallen zijn vetplantjes of cactussen een goede optie voor makkelijk onderhoud op de korte termijn (Let wel op; het verpotten van een cactus gaat niet over rozen).

 3. Houd rekening met de (woon)kamer

  Niet alleen qua ruimte, maar denk ook aan lichtinval. De ene plant heeft veel licht nodig, de andere plant weer niet. Voor veel soorten kamerplanten heeft de hoeveelheid zonlicht die ze krijgen weer invloed op hoeveel water ze nodig hebben. Houd een keer op een zonnige dag bij hoeveel licht er op de plant terechtkomt. Een vuistregel (die veel van toepassing is): Hoe donkerder het blad van de plant, hoe minder licht deze nodig heeft.

 4. Huisdieren en kinderen

  Let heel goed op bij sommige planten. Als je even je huiswerk doet, verbaas je je erover hoeveel kamerplanten giftig kunnen zijn! Zorg dat giftige kamerplanten altijd uit het bereik van huisdieren en kinderen staan.

 5. Vakantie? Oppas!

  Als er een moment komt dat je een aantal zorgintensieve planten in huis hebt, is het vervelend om thuis te komen naar bruine bladeren en hangende takken. Zorg voor een beetje liefde als jij weg bent, dus geef je vader, moeder, buurman, tante of huisgenoot een gieter. Zorg ook dat je voor ze opschrijft hoe jij voor jouw planten zorgt!


Onze aanraders

Genoeg tips om mee te beginnen! Dus nu alleen nog de makkelijkste kamerplanten voor jouw ‘urban jungle’ aanschaffen! Hieronder onze tips voor beginnende plant-pappa’s en -mamma’s.


laatste blogs