Een ode aan de Sanseveria! De Sanseveria is een veelzijdige plant die perfect is voor beginners!

De Sanseveria

De Sanseveria komt uit Afrika en wordt in Nederland ook wel de vrouwentongen genoemd. Een ontzettend makkelijk te onderhouden plant met zijn eigen carnaval’s liedje!

Naast dat de Sanseveria er ontzettend stoer uitziet, is deze ook nog eens luchtzuiverend! De perfecte plant voor beginners, maar zeker een must voor alle plantenliefhebbers! Onze Sanseveria’s komen in de meeste gevallen met het Fair Flora label!

Wist je dat de Sanseveria ooit is uitgeroepen tot ‘Studentenplant van het jaar’? Deze kan dus wat verwaarlozing aan 😉
5b5f0da5e0e0a
  • De Sanseveria
  • Verschillende, stoere soorten.
  • Heel makkelijk te verzorgen!
  • Perfect voor beginners.
  • Licht giftig, pas dus op met huisdieren en kinderen.
  • Sommige soorten kunnen gaan bloeien!

De verzoriging van de Sanseveria

De Sanseveria heeft niet veel eisen over zijn standplaats. Let wel dat de meeste soorten lichter worden van kleur als deze meer zonlicht vangen! Vind je donkere bladeren mooier? Zet de plant dan wat verder weg van het raam.

De watergift is ontzettend makkelijk, mocht je de Sanseveria proberen dood te krijgen, kun je dit alleen doen door te veel water te geven! Sla bij twijfel dus liever een keer over, maar laat gerust de grond in zijn geheel uitdrogen. Zet je de plant in de volle zon? Dan mag hij wat meer water dan wanneer deze op een donkere plek staat. In het najaar mag je best 6 tot 8 weken wachten met water geven, in het voor jaar is tweewekelijks voldoende.

Sproeien is niet nodig, maar kan wel om de plant schoon te houden.

De sanseveria wordt niet groter dan 1,5 meter. Snoeien kan niet om dat dit de groei simpelweg stopt. Of je moet halverwege het blad knippen, maar dat ziet er niet zo mooi uit. Wil je vermeerderen? Soms komt er een stekje omhoog rondom de plant, maar het scheuren van de kluit kan net zo makkelijk.

De makkelijke Sanseveria!

De perfecte plant voor beginners, een must voor iedere liefhebber!

We hebben meestal verschillende soorten op onze website, dit is afhankelijk van de voorraad. Klik hier om alle Sanseverias in de webshop te bekijken!


Laatste blogs