Groene planten zijn helemaal in! Maar goede verzorging is niet voor iedereen weggelegd! Hierom hebben wij onze 5 favoriete, gemakkelijke kamerplanten op een rijtje gezet. Zo zie je dat er ook mooie planten zijn die makkelijk te verzorgen zijn!

Onze favoriete, makkelijke kamerplanten

Sanseveria straight

Sanseveria

Hoe kan het ook anders dat we met deze held beginnen? De Sanseveria is een een gemakkelijke kamerplant, én (bijna) niet dood te krijgen! De Sanseveria kent meerdere soorten, op de foto zie je de stoere ‘straight’, maar bij Plentygreen vind je ook de ‘Vrouwentong’ en ‘Katana’. Omdat de Sanseveria zo makkelijk is, mag je deze best eens (per-ongeluk) overslaan bij het water geven. Verder is deze ook niet te kieskeurig over zijn standplaats!


Graslelie

Graslelie

De Graslelie is een erg gemakkelijke plant! Zorg ervoor dat het water goed weg kan stromen (met bijvoorbeeld kleikorrels of een gat in je pot), mocht je deze een keer vergeten, zal hij daar niet wakker van liggen! De Graslelie kan op zowel donkere als lichte plekken staan, maar houdt niet van té veel direct zonlicht. Wist je dat je nu extra voordeel krijgt als je de Graslelie als ‘voordeel vriendje‘ besteld?


Wist je dat kamerplanten van Plentygreen gratis worden thuisbezorgd? Zo hoef jij je huis niet meer uit voor jouw urban jungle!


Senecio

Senecio

De Senecio is een klein, krachtig plantje. Dit makkelijke plantje krijgt mooie bladeren die overlopen van diepblauw tot grijs/groen. Een keer per 2 weken een scheutje water is al voldoende! Een leuke bijkomstigheid is dat deze onder de juiste omstandigheden kan gaan bloeien én de bladeren zijn super makkelijk te stekken! Een perfecte beginners plant! Ook te bestellen als ‘voordeel vriendje‘!


BA9.6

Yucca

Ook wel bekend als de Maya-boom, maar wordt ook wel Palmlelie genoemd (hoewel hij geen palm is!). De Yucca heeft veel licht nodig, maar weer weinig water. hierom mag de Yucca in het najaar best een keer uitdrogen. Zorg dat deze makkelijke boom overtollig water altijd kwijt kan, anders kunnen de wortels gaan rotten. Onze Yucca’s zijn extra voordelig per 2 te verkrijgen!


Echinocactus

Echinocactus

Liefkozend ook wel ‘Schoonmoeders stoel’ genoemd, niet het leukste cadeau voor moederdag. Binnen is deze cactus gek op de zon, hierdoor kan hij zomers ook buiten staan. Laat deze cactus dan wel even wennen aan het directe zonlicht door deze eerst in halfschaduw neer te zetten. Water geven doe je zoals bij de meeste cactussen: Grond vol laten zuigen en pas weer water geven als deze droog staat.


Geen groene vingers, toch makkelijke planten!

Dit zijn onze favoriete, makkelijke kamerplanten! Zo zie je maar dat zelfs wanneer je geen groene vingers hebt, je toch mooie planten in huis kunt halen! Op de hoogte blijven van onze blogs? Volg ons dan op Facebook waar we onze blogs met je delen!


Laatste blogs