De Kentia palm vindt zijn oorsprong op het Australische eiland Lord Howe. Het subtropische klimaat is de perfecte plek voor deze stoere en sterke plant. Lord Howe is een prachtig eiland waarvan maar liefst 75% als natuurreservaat wordt beschouwd.

De Kentia palm wordt, naast ‘koning van de palmen’, ook wel de Hollywood palm genoemd in de Verenigde Staten, dit omdat de palm door zijn elegante uiterlijk vaak in films werd gebruikt.

Even voorstellen; De Kentia palm wordt ook wel de Howea palm genoemd, maar kent ook bijnamen als de Hollywood palm

5b79186cbd58d
  • Kentia Palm, ook wel Howea of Hollywood palm
  • Makkelijke verzorging, matig licht nodig en niet te veel water
  • Ideaal voor beginners, kan tegen een stootje!
  • Verkrijgbaar in 90 cm en 125 cm

Verzorging van de Kentia

In het wild staat de Kentia vaak beschut onder grotere bomen en is dus gewend aan een donkere standplaats. Vermijd dus altijd direct zonlicht voor deze plant. Daarnaast kan deze palm ook tegen een stootje en temperaturen tussen de 10 °C en 35 °C met als ideale temperatuur 20 °C tot 25 °C.

De stoere Kentia heeft ook weinig eisen op het gebied van watergift, probeer de grond altijd vochtig te houden. Dit is de plant ook gewend in het wild. Dit wil zeggen 1 keer per week water in het voorjaar, 1 keer per twee weken in het najaar. Let wel op dat je de plant niet te veel water geeft, stilstaand water onderin de pot is nooit goed. Probeer kleikorrels toe te voegen of laat de binnenpot om de plant. Mocht je het op eigen houtje willen inschatten, voel dan altijd hoe nat de grond is, of koop een vochtmeter!


Probeer in de zomermaanden om de twee weken wat voeding te geven. Standaard kamerplanten voeding is prima voor de Kentia. Sla het geven van voeding over in de wintermaanden, dan kan de plant de extra voedingsstoffen niet kwijt wat kan leiden tot schade.

Verpotten hoeft niet vaak, eens per 4 jaar zou voldoende moeten zijn. Dit omdat de Kentia relatief kleine wortels heeft. Wat je in deze 4 jaren wel kunt doen, is de bovenlaag van de potgrond verversen. Verwijder dan 5 tot 10 cm van bovenste grondlaag en vervang dit met nieuwe potgrond, dan kun je ook wat zuiniger zijn met de voeding. Wil je tussentijds wel verpotten? Doe dit in de lente, dan herstellen planten het snelst.


Must have voor jouw urban jungle!

De Kentia Palm is een mooie, tropische aanvulling op jouw urban jungle. Deze stoere plant is weinig eisend en makkelijk te verzorgen. Ideaal voor beginners!

De Kentia Palm is bij Plentygreen te bestellen in de formaten 90 cm en 125 cm (voorraad voorbehouden).


Laatste blogs