Duurzaam Plentygreen | Fair Flora label

Geplaatst op 1 Reactie

Zullen we het even over duurzaamheid hebben? Iets wat we bij Plentygreen erg belangrijk vinden. Naast dat het ons doel is om het kopen van planten zo makkelijk mogelijk te maken en iedereen aan kamerplanten willen helpen, willen we dit ook zo duurzaam mogelijk doen. Hierom vertellen we je graag over Fair Flora.

Fair Flora

Bij een aantal planten in het assortiment, zie je staan: “met Fair Flora label”. Deze planten komen van kwekers die voldoen aan de eisen van Fair Flora. Fair Flora richt zich op transparantie, eerlijkheid en duurzaamheid. Zij werken samen met kwekers die denken aan mens en milieu en die dit ook graag laten zien. Fair Flora kijkt naar de impact op het milieu van elke plant en probeert deze footprint samen met de kwekers zo laag mogelijk te houden.


Fair Flora Logo
Klik op het logo voor de site van Fair Flora

Kwekers die Fair Flora planten leveren zijn dus goed bezig, en dat vinden wij leuk! Naast goed voor de planeet, is Fair Flora ook goed voor de mensen die in de keten werken. Alle Fair Flora kwekers hebben een MVO-verklaring ondertekend waarin zij zeggen zich in te zetten voor eerlijke behandeling van leveranciers én personeel.

Duurzaamheid

Betekent dit dat alle Fair Flora planten en bloemen die je bij Plentygreen kunt kopen 100% duurzaam zijn? Nee. Ze zijn zo duurzaam mogelijk. Er is nog veel winst te behalen, technisch, financieel en op gebied van regelgeving. Ook is een belangrijk punt het verminderen van plastic wat gebruikt wordt door kwekers en de planten die de kwekerij verlaten. Met als doel om uiteindelijk géén plastic meer te gebruiken. Fair Flora werkt hier samen met de kwekers hard aan. Zo zijn de Fair Flora labels van karton (en voorzien van vleermuizenmest!) in plaats van plastic en zijn de plastic stokjes vervangen voor bamboe versies.

Plentygreen

Plentygreen kan niets anders dan een duurzaam initiatief als dit een hart onder de riem te steken. Niet alleen omdat het aansluit op onze doelstelling, maar ook omdat we lief moeten zijn voor onze planeet. Naast dat Fair Flora kwekers helpt bij het verduurzamen van de markt, steunen zij ook veel goede doelen. Daar worden wij nou blij van.Wil je meer weten over het Fair Flora label? Kijk dan op de site van Fair Flora!

Afbeeldingen © Fair Flora

Laatste blogs

Yucca

De Yucca is plant van de maand juli! Lees er alles over in dit blog!

Moederdag Cadeau

Op 10 mei 2020 is het weer zo ver! De dag dat we onze moeders extra in het zonnetje zetten, omdat ze zo veel voor ons gedaan hebben en zo veel voor ons betekenen! Natuurlijk helpen wij je graag aan ideeën voor een geslaagde Moederdag! Daarnaast hebben wij prachtige planten in hippe potjes en Moederdag…

Lees meer

1 gedachte over “Duurzaam Plentygreen | Fair Flora label

  1. […] De Sanseveria komt uit Afrika en wordt in Nederland ook wel de vrouwentongen genoemd. Een ontzettend makkelijk te onderhouden plant met zijn eigen carnaval’s liedje! Naast dat de Sanseveria er ontzettend stoer uitziet, is deze ook nog eens luchtzuiverend! De perfecte plant voor beginners, maar zeker een must voor alle plantenliefhebbers! Onze Sanseveria’s komen in de meeste gevallen met het Fair Flora label! […]

Reacties zijn gesloten.