Anthurium Jungle King

De Anthurium Jungle King komt, net als de vele soorten Anthurium, oorspronkelijk uit tropisch Amerika. Deze stoere ‘koning van de jungle’ komt voornamelijk in het Amazone gebied voor. Het Amazoneregenwoud is het grootste regenwoud op aarde met een oppervlakte van 5.5 miljoen (!!!) vierkante km.

Deze Jungle king staat vooral bekend om zijn grote blad. Een stoer uitziende jungle aanvulling, de ‘jungle’ in jouw ‘urban jungle’!

Wist je dat; Er maar liefst 600 soorten Anthuriums zijn? De ‘Jungle King’ staat vooral bekend om zijn grote blad

CA85374F A9D1 44E1 8786 6C42E3C7474A 2
  • De Anthurium Jungle king
  • De grond mag niet uitdrogen, geef regelmatig kleine beetjes water
  • Niet aan te raden voor beginners!
  • Kan bloeien! De bloemen blijven ook lang mooi op een vaas
  • Extra voordeel? Koop 2 Jungle king met korting!

Anthurium Jungle King verzorgen

Deze Anthurium houdt niet van te veel licht. Zet deze maximaal op een lichte standplaats, maar vermijd altijd direct zonlicht, anders worden de bladeren geel. Bij te weinig licht blijven de bloemen groen of gaat de plant helemaal niet bloeien. De plant is niet erg gehard, de minimale temperatuur is 15 °C.

Hoewel de Anthurium niet veel water verbruikt, moet deze wel in licht vochtige grond staan. In de wintermaanden mag de grond wat opdrogen, maar niet te lang. Geef in het voorjaar regelmatig kleine beetjes water, maar zorg wel dat overtollig water weg kan stromen. Dit wordt gemakkelijker als je de binnenpot om de plant laat zitten.


Geef de plant in de zomermaanden wat voeding. Het heeft de voorkeur om hiervoor speciale voeding voor bloeiende planten te gebruiken. Kijk voor de juiste dosering op de verpakking van de voeding, te veel is nooit goed. Plantenvoeding in de wintermaanden kan schadelijk zijn! Door juist geen voeding te geven in de wintermaanden wordt het bloeien in het voorjaar gestimuleerd.

Eens per twee jaar verpotten is voldoende, of wanneer de pot te klein wordt. We raden altijd aan om te verpotten in de lente omdat de plant zich sneller kan herstellen bij beschadigingen. Dit kan ook direct na aanschaf. Neem altijd een pot die minimaal 20 procent groter is dan de vorige. Gebruik geen kleikorrels, tenzij er een gat in de pot zit waar het water weg kan lopen.


De koning van de jungle!

Met wat zorg krijg je een hele stoere, tropische plant in huis! Een echte eye catcher met zijn grote bladeren. Niet de makkelijkste plant, maar zeker geen full-time baan.

De Anthurium Jungle King is bij Plentygreen te bestellen als enkele plant of voordeel vriendje! (voorraad voorbehouden). Onze voordeel vriendjes zijn extra voordelig!


Laatste blogs