Deze maand een stoere variant uit de Alocasia familie: de Alocasia Lauterbaciana

Alocasia Lauterbaciana

Deze Lauterbaciana maakt deel uit van de Alocasia familie. Deze planten worden door de grote bladeren ook wel ‘Olifantsoor’ genoemd, als je een grotere Alocasia in huis hebt snap je wel dat de plant deze naam eer aan doet! Er zijn Alocasia soorten die bladeren kunnen groeien van wel ruim anderhalf meter doorsnede! Het blad van de Lauterbaciana wordt zo’n 75 cm groot in het wild.

Hoewel dit een mooie en populaire plant is, is deze niet altijd geschikt voor de beginners. Een aantal soorten, waaronder de Lauterbaciana, zijn veeleisende diva’s. Kijk daarom altijd goed naar de verzorgings voorschriften!

Er zijn bijna 80 soorten Alociasia bekend, ieder met zijn eigen prachtige, grote bladeren!
5b9b7983ee109
  • De Alocasia Lauterbaciana
  • Niet de makkelijkste plant!
  • Geef liever vaker kleine beetjes water dan veel in één keer!
  • Droogt liever niet uit, maar wil ook niet te nat staan (we zeiden nog: niet de makkelijkste plant!)
  • Het langwerpige blad kan wel tot 75cm groot worden!

Verzorging van de Alocasia Lauterbaciana

Deze Alocasia doet het goed op een lichte plek zonder direct zonlicht. De Alocasia wil een lichte plek, maar niet direct in de zon. Bij te weinig licht kunnen de bladeren gaan hangen en bruin worden, zet de plant dan op een lichtere plaats. De Alocasia is niet erg gehard, zorg dat de ruimte nooit kouder is dan 10 graden. 15 tot 25 graden is het meest ideaal.

In de watergift zit een uitdaging: De Alocasia Lauterbaciana droogt liever niet uit, maar wil ook niet té nat staan. Geef dus wat vaker kleine beetjes water in plaats van veel in één keer. Bij te veel water ontstaat er geel blad, laat dan de plant uitdrogen en geef vanaf dan voorzichtig kleine beetjes water. Het gele blad herstelt niet dus die kun je afknippen. Als de bladeren gaan hangen heeft deze waarschijnlijk te weinig water, geef de plant wat meer/vaker water, maar wel kleine beetjes. Tijdens warme zomerdagen mag je dit best twee keer per dag doen. Zorg dat overtollig water altijd weg kan door bijvoorbeeld de binnenpot om de plant te laten.

De Lauterbaciana kan heel erg naar één kant gaan groeien/hangen. Dit omdat de bladeren het licht opzoeken. Draai de pot en je zult na een tijdje zien dat de plant weer rechttrekt. Tot slot kan de plant erg snel groeien, zorg dan dat je deze vaak genoeg verpot. Door het snelle groeien is er veel voeding nodig. Koop standaard kamerplanten voeding en houd je aan de doseringen op de verpakking.

Een stoere Alocasia!

Met zijn gave puntige blad dat wel 75 cm groot kan worden is dit wel een van onze favoriete Alocasia! De Lauterbachiana is niet de makkelijkste plant, maar wat zul je er een plezier van hebben!

De Lauterbaciana is bij Plentygreen alleen verkrijgbaar als voordeel vriendje, voor maar 21 euro haal jij er twee in huis!


Laatste blogs